diumenge, 15 de novembre del 2009

Explicació de la setmana d’activitats extraordinàries

Hola a tothom,

La classe de seminari del dia 5 de novembre la vam fer juntament amb el grup d’en Xavier Àvila, ja que l’Imma tenia problemes de veu, i per tant no podia realitzar la classe.

Aquí queda demostrat que la veu és l’instrument essencial de tot docent. Poc a poc, i suposo que amb l’experiència, haurem d’assabentar-nos dels hàbits per tractar aquesta fràgil i al mateix temps poderosa eina que ens permet realitzar la nostre funció com a mestre.

Deixant de banda el tema veu, i tornant a la classe d’en Xavier, allí ens va presentar “La setmana d’activitats extraordinàries” i quin paper juguem nosaltres.
La setmana del 16 al 20 de novembre, ens servirà per aproximar-nos la món educatiu i per tant al rol del mestre a través de visites preparades i estades curtes a escoles, centres, entitats, organitzacions, i institucions que ofereixen un servei educatiu als infants del nostre context. Serà un nexe entre el que estem aprenent a l’universitat i la realitat actual de la professió.
Ens servirà per prendre consciència i reflexionar sobre aquest àmbit que el tenim cada cop més aprop.

Les activitats són les següents:
- Dilluns 16: Conferència “Fer de mestre” a càrrec d’Eulàlia Bosch, important autora i professora de filosofia. I tot seguit, però desplaçant-nos cap a un altre recinte, assistirem a la conferencia La web 2.0 i l’educació al Cibernàrium.
- Dimarts 17: Acompanyament d’un estudiant de 3r curs a la seva jornada de pràctiques. El centre que m’ha tocat ha estat l’Escola Pia Sarrià, la qual l’he escollit per la meva relativa proximitat.
- Dimecres 18: Visita a un centre socioeducatiu que ens permetrà visualitzar la relació educativa més enllà de l’escola. En el meu cas m’ha tocat el Casal de Sant Roc.
- Dijous 19: En grups de 15-20 alumnes i acompanyats per a un tutor farem una visita a un centre educatiu escolar. Jo hi aniré al C.e.i.p. Auró a les nou del matí amb la professora Montse Alguacil.
- Divendres 20: aquesta activitat es fa individualment o en parelles, i no necessàriament s’ha de fer aquest dia. Però a mode de millor distribució, jo me l’he plantejat fer-la divendres. L’activitat tracte de visitar un espai educatiu d’una entitat o exposició d’interès públic, com per exemple: L’Aquàrium, La Pedrera o alguna biblioteca de la Xarxa de Biblioteques Municipals. Sincerament encara no ho tinc decidit.

De cada activitat s’haurà de realitzar un treball. Ja sigui una intervenció al bloc personal, preparar una petita exposició oral o elaborar un informe per comentar-lo a classe.

Esperem que aquesta setmana sigui profitosa i ens ajudi a obtenir coneixements pràctics i teòrics per un futur molt proper.

Fins aviat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada