dilluns, 28 de desembre del 2009

Actualitats educatives.

Les darreres noticies del món de l'educació que vam tractar a seminari van ser:

1.- "ELS DIRECTORS PODRAN CREAR CLASSES AMB ALUMNES D'EDATS DIVERSES". Extret d'El Periódico de Catalunya. (13/11/09)

Aquesta noticia tracta del desplegament de la LEC, la llei d'educació catalana. Francesc Colomé, secretari de Polítiques Educatives de la Conselleria d'Educació, explica els futurs objectius principals d'aquesta llei.

En primer lloc, concedir autonomia als centres educatius. Això voldrà dir que cada institució té l'obligació de dur a terme un projecte educatiu en una mateixa línia de treball. Fins i tot, el centre podrà fer assignatures que durin un curs, o bé, un cicle. A més, s'ajuntaràn a la classe alumnes d'edats diferents, com passa a les escoles rurals. El motiu d'aquesta qüestió no s'especifica.

I en segon lloc, s’atorgarà més poder als directors, el qual serà nombrat cap de personal.
Aquests dos objectius es consideren cabdals per garantir l’èxit escolar, segons diuen els experts.

Sobre aquesta noticia estic d'acord en portar a terme un canvi, no perquè confií en que sigui la solució al desastrós resultat educatiu que tenim en aquest país, sinó perquè crec que el concepte de director ha de canviar. Tothom sap que ser director és una feina poc reconeguda, on s'ha de dedicar molt temps i, que no és proporcional amb el plus econòmic que s'obté. S'ha de canviar aquest paper del director que és veu en l'obligació d'agafar el càrrec, ja que això porta a la desmotivació i conseqüentment es veu reflexctit en l'actitud general i en tots els àmbits del centre.



2.- “L’EDUCACIÓ ESPANYOLA SUSPÈN EN TOTS ELS OBJECTIUS FIXATS PER LA UE”. Extret d’El Periódico de Catalunya. (26/11/09)

D'aquesta noticia cal destacar:
-L'informe europeu mostra un retrocés en la capacitat de llegir i més abandonament escolar.
-El percentatge de joves que acaben secundària baixa i la inversió pública queda lluny de la mitjana.

Llegint aquest article, el qual no em sorprèn en absolut, em dono cada cop més compte que la nostra futura feina està molt poc valorada. Durant els semestre, per desgracia, el balanç d'aspectes negatius al voltant l'educació ha estat el predominant, (sincerament no recordo de cap noticia positiva que haguem fet). Com pot ser que un sector com és l'educatiu, important per al futur del país per el simple motiu que tothom s'engloba dins, s'inverteixi tant poc?

Si volem deixar de ser la rialla d'Europa em de prendre mesures, i no crec que posant a la pràctica el que diu Francesc Colomé en l'anterior article sigui suficient.

Espero que en quatre anys tot hagi canviat.

Fins la propera!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada