dijous, 24 de desembre del 2009

Biblioteca Joan Miró



L’entitat educativa on vaig anar a visitar el seu espai educatiu va ser la Biblioteca Municipal Joan Miró situada al barri de l’Eixample.
Aquesta biblioteca està dins el Parc Joan Miró. Tant el parc com la biblioteca tenen aquest nom en motiu d'una gegantina escultura del magnífic autor surrealista. Aquesta escultura de 22m d'alçada s'anomena "La dona i l'ocell", i està situada al costat del parc.

Aquesta biblioteca fou una de les pioneres de Barcelona. El seu horari, per si algun dia us hi voleu passar, és:
Dilluns De 15.30 a 20.30
Dimarts De 15.30 a 20.30
Dimecres De 15.30 a 20.30
Dijous De 10.00 a 14.00 i de 15.30 a 20.30
Divendres De 15.30 a 20.30
Dissabte Tancat



Aquesta biblioteca concedeix visites a grups d’escola bressol fins a 2on ESO. Les visites es porten a terme els dijous pel matí, ja que és quan està més buida. Els grups d’escola bressol fins els de P-5, se’ls narra un conte farcit de caracterització i mímica en un racó de la biblioteca tot ple de coixins perquè els nens puguin estar còmodes al terra. Tots seguit, se’ls fa una petita visita guiada per tota la biblioteca.

En canvi, primària i secundaria es segueix el guió següent (me'l va prporcionar la biblioteca):



L’encarregada de la biblioteca els explica el guió fins el punt 5.
Fins aquest punt, ja saben que és i com funciona la biblioteca. Un cop finalitzat, llavors , l’encarregada els formula una qüestió en veu alta de l’estil...:

- “Penseu alguna cosa molt molt estranya...Doncs aquí segur que ho tenim.”

Els ho diu per despertar l’interès i, seguidament, els deixa “investigar” durant vint minut per la biblioteca, perquè es familiaritzin amb els llibres i la distribució d’aquest. Així es senten usuaris.

P.D.: La biblioteca encara no disposa de web, està en construcció.

Fins la propera!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada