dilluns, 28 de desembre del 2009

Exposicions territori: El Pesta


Hola a tots,

Tot seguit, escric sobre l'exposició que vaig fer juntament amb el meu company Miquel Peiró dins el marc del mòdul I.

El tema de l'exposició havia d'estar vinculat amb la paraula "territori", la qual avarca un ampli repertori d'idees i conceptes que podíem relacionar amb el que trobéssim convenient per fer l'exposició.

La nostra exposició tractava sobre "El Pesta". El Pesta és una escola alternativa allunyada de l'estres de Quito. Situada en ambient obert i amb contacte amb la naturalesa, conté diverses ofertes i activitats preparades per afavorir el desenvolupament humà en cada una de les etapes sensibles de l'infant. Aquests, no són sotmesos a programes externs, exàmens ni notes, doncs allí no hi ha professors. Els adults no es responsabilitzen de grups d'edats, sinó d'una àrea concreta, i els nens escullen que fer en cada moment segons el seu propi ritme vital.

Vam decidir fer-ho sobre "El Pesta" arran d'haver estudiat amb la Mar els pedagogs Rousseau i Pestalozzi. Vam pensar que era un tema original, motivant i interessant tant per el públic com per nosaltres.

Pel que fa la nostra posada en escena, ressaltaré un parell d'aspectes on crec que vam estar bastant correctes. El primer és l'objectiu i, per tant, l'estructuració del discurs. Va quedar clar el que exposàvem tenint en compte els subapartats que vam utilitzar amb l'adequat ordre. I segon, crec que vam innovar i va quedar força bé la utilització del recurs tecnològic, doncs era un vídeo i, així, ens obligava a quadrar-ho amb el temps establert. La veritat és que ens la vam jugar bastant, ja que a la mínima distracció s'hauria creat un seguit de contratemps per al company, que juntament amb les imatges no associades al que dèiem hauria resultat un fracàs total, per sort, en aquest sentit va sortir tot rodó.

Per altre banda, com a aspecte negatiu, crec que el llenguatge corporal, font dels nervis, no el domino del tot.

En termes generals estic gratament satisfet amb el resultat del treball. Ha estat el gran repte a batre en aquest semestre (sense comptar els exàmens), ja que té un pes considerable dins la nota de mòdul i, a més, requereix un cert nivell d'exigència el qual no estem acostumats. No tan sols estic content amb el resultat, sinó també estic satisfet per el desenvolupament i construcció d'aquest. Hem tingut de treure informació de diferent llocs que ens feien canviar el punt de vista i, per tant, l'enfocament que volíem donar.

La consecució del treball ha estat dura, però ha valgut la pena. Dic això, perquè veure-ho des de un principi tan difícil, i després quedar demostrat que ho puc portar a terme amb resultats satisfactoris, em dona confiança per a encarar futurs treballs d'aquesta indole.

Aquí us deixo un parell de links d’on vam treure alguna informació.
http://www.elviajerosuizo.com/resources/Pesta-resumido_Cuadernos_de_Pedagogia.pdf
http://volveralafuente.blogspot.com/2009/05/educacion-activa-escuela-pestalozzi.html

Fins aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada