dimarts, 29 de desembre del 2009

Hipertext

Podem veure l’hipertext com una proposta d’organitzar la informació perquè es pugui llegir seguint relacions associatives i no només seqüencials. L'hipertext és un sistema d'organització de la informació basat en la possibilitat de moure's per dins d'un text i cap a textos diferents per mitjà de paraules clau, d'enllaços que et porten a uns altres textos. És una eina que ens atrau, doncs és informació que fins no cliquem sobre l’enllaç, no podem saber que amaga al seu darrere.
L’hipertext és un estri útil ja que de forma senzilla et permet recopilar molta informació relacionada amb un mateix tema o àmbit. No obstant, també comporta el perill d’allunyar-se del tema principal, ja que per mitjà del enllaços que són interessants podem desviar-nos del nostre objectiu, per tant, s’ha de saber triar molt bé la informació. Hem de ser conscients que no és una lectura lineal.

A partir de la noció d'hipertext, s’entén la literatura hipertextual funciona en base a una estructura d'hipertextos, és a dir, a partir de la interconnexió de fragments, en principi, textuals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada