dimarts, 29 de desembre del 2009

Tòpics

Hola a tots,

Tot seguit comentaré uns tòpics els quals estan relacionats amb els mitjans de comunicació:

- Una imatge val més que mil paraules.

Aquest tòpic crec que és molt encertat, ja que hi ha coses que no es poden definir amb paraules, sinó amb fets. Com els sentiments, que són els protagonistes d'aquesta dita tan certa, doncs complicat es descriure'ls i fàcil mostrar-los.



- La violència vista a la televisió o al cinema genera violència.

Sobre aquest tòpic, opino que el ésser humà té un mecanisme d'assimilació enorme, que li permet veure diferents fets que en un primer moment són estranys i amb cert rebuig a ells i, seguidament, els veu normals. Amb això vull dir, que veure la violència en la nostra vida diària, i altres fet com catàstrofes i accidents (TV), ens estem acostumant a ells i tornant-nos més durs, i inconscientment , no ens causen impacte aquests fets. Al veure-ho com un fet quotidià, no ens provoca tant rebuig, i fins i tot ens incita a practicar-ho (depèn les persones, es interioritza més o menys).


- La televisió és una finestra oberta a la realitat.

Amb la globalització, la televisió s'ha convertit en un dels principals estris, juntament amb l'internet, de mostrar el que passa arreu del món. Amb aquest fet, vull dir que la realitat ens la poden mostrar sense cap problema. El problema està quan ens volen fer empassar falsedats, dient-nos que és realitat.
La televisió si que és una finestra oberta a la realitat, però no sempre és un reflex. Mitjançant la televisió pots adonar-te'n del que passa arreu del món, però has de ser conscient que hi ha interessos que fan distorsionar la realitat d'aquest mitja per fer-nos veure la seva realitat, no la nostre.

Fins la propera!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada